VeerhuisWessem/Westa heren kansloos in seizoenopening tegen titelkandidaat

VeerhuisWessem/Westa heren kansloos in seizoenopening tegen titelkandidaat

De VeerhuisWessem/Westa heren speelden zaterdagmiddag in Uden de seizoenouverture van de eredivisie tegen Estillon Maashorst. De Westa heren speelden in de grotendeels nieuwe samenstelling met kopman Arturs Reinholds, Jeroen Kivits en Matthias Vanvinckenroye. Het eindresultaat tegen de uitgesproken kampioenskandidaat Maashorst werd na een kansloze middag een 1-6 nederlaag voor de VeerhuisWessem/Westa heren.

Voor de pauze konden de Westanen weinig potten breken en keken de heren tegen een snelle 0-3 achterstand aan. In het tweede deel van de wedstrijd won Arturs Reinholds voor het eerst in zijn loopbaan van Jochem de Hoop. Jeroen Kivits maakte het NTTB Cup 2024 winnaar Gabrielius Camara wel nog heel erg lastig. Pas in de vijfde game moest Kivits capituleren. Matthias Vanvinckenroye had het deze middag niet getroffen met de ranglijst sterke tegenstanders Cabrielius Camara en Elias Hardmeijer. Het afsluitende dubbel werd gewonnen door de thuisploeg.

De ReynDesign/Westa 1 dames verloren zondagmiddag met 1-6 van Scylla. In Leiden wist alleen de nieuwe Belgische aanwinst Lotte Nuyttens het zoet van de overwinning te proeven. In de eerste wedstrijd van de middag won Lotte in vijf games van Fang Ning Chen Chen. Daantje Lommen en Mascha Kovtoun konden geen vuist maken en niet aan de winst ruiken.

Wedstrijdverloop en uitslagen

Estillon Maashorst 1 – VeerhuisWessem/Westa 1

Scylla 1 – ReynDesign/Westa 1

Bronnen: uitslagen TTapp en foto Westa