Westa klaar voor twee maal handhaving: 'De exacte verhoudingen zijn nu nog moeilijk in te schatten'.

Westa klaar voor twee maal handhaving: 'De exacte verhoudingen zijn nu nog moeilijk in te schatten'.

Bron: Roel Heynen, De Limburger

Wessem –  De eredivisie tafeltennis gaat komend weekend weer van start. Westa is de enige club in Nederland die zowel bij de mannen als de vrouwen meedoet. En dat moet zo blijven. Daarom heeft de club versterkingen binnengehaald.

De kern van de mannenploeg, Arturs Reinholds, Aleksandrs Maskalonoks en Daan Sliepen, is er weer bij en krijgt versterking van Matthias Vanvinckenroye en Jeroen Kivits. Voor Daan Sliepen zijn de nieuwe spelers ook een soort van reünie. Sliepen heeft dezelfde leeftijd als Kivits en kwam hem al van jongs af aan overal tegen. „Ja, echt al vanaf twaalf jaar of zo, misschien zelfs wel eerder”, begint Sliepen. „We hebben heel veel tegen elkaar gespeeld. Hartstikke leuk om dan nu met hem in een team te spelen. Hij heeft een goede service en kan het iedereen in de eredivisie lastig maken.”

Omhoog kijken
Ook met Vanvinckenroye heeft Sliepen een band. De vader van Matthias is oud-Westa speler Davy. Sliepen: „We hebben ook veel tegen hem gespeeld toen Davy in Veldhoven speelde. En we waren beide actief op het EK in 1998. Matthias traint al langer bij ons mee en is talentvol. We gaan hem zo goed mogelijk helpen om beter te worden, maar daar heb ik ook alle vertrouwen in.”

Doel van de mannen is handhaven. Afgelopen voorjaar liep de ploeg de play-offs op één punt mis. „Op de eerste plaats willen we ons sowieso handhaven, maar natuurlijk kijken we ook met een schuin oog omhoog. Het niveau in de eredivisie ligt heel dicht bij elkaar, maar hoe de exacte verhoudingen liggen is nu nog moeilijk in te schatten.”

De mannen starten zaterdag met een uitduel tegen Maashorst in Uden.

Vrouwen
De gemiddelde leeftijd bij het vrouwenteam gaat met de jonge tieners Dido Giesen, Anne-Fleur Hamaekers en Lotte Nuyttens weer omlaag. Giesen en Hamaekers zijn Limburgse talenten die ook al langer in de jeugd van Westa spelen. Nuyttens is Belgisch jeugdinternational. „Van haar verwachten we misschien wel het meest”, zegt coach Marc Bosman. „Maar we geven ook de andere twee de kans om op dit niveau te gaan spelen. Het is voor de club ook belangrijk dat er Limburgse talenten doorstromen. Het doel is zoals altijd dat de speelsters zich goed gaan ontwikkelen. Uiteindelijk hopen we dan ook weer rond plek vijf in de competitie uit te komen. De play-offs is met zo’n nieuw team niet reëel.”

Anouk van den Boom, Daantje Lommen en Mascha Kovtoun blijven actief voor Westa. Ze beginnen zondag in Leiden tegen Scylla.