Westa Pickleball? Kom kennismaken in onze nieuwe accommodatie!

Westa Pickleball? Kom kennismaken in onze nieuwe accommodatie!

Bert Utens

Overgewaaid uit Amerika is Pickleball een buitengewoon aantrekkelijke racketsport om in beweging te komen en te blijven. Bert Utens, ex-gymdocent, verzorgt in de loop van september in de nieuwe accommodatie bij Westa Pickleball inlooptrainingen en clinics om deelnemers te laten kennis maken met deze nog onbekende, in opkomst zijnde racket sport.

Pickleball wordt in duo’s ( 2 x 2) gespeeld op een aangepast badmintonveld. De nethoogte is 91 cm. De techniek is eenvoudig, de bal (met gaten) is trager dan een tennisbal. Daardoor heb je als speler na een stuit meer tijd om te retourneren. De opslag moet onderhands en is niet dus bepalend. Het is vooral een tactisch spelletje waarbij hard slaan niet altijd het beoogde succes heeft, maar tot bekeken spel. De regels zijn ook zodanig dat je al vrij snel een rally krijgt. Zo mag je niet in een gebied rondom het net staan en van daaruit volleren.

Kijk voor meer tips en tricks naar bijgaand filmpje youtu.be/MhNu5VrKW48?feature=shared

Houd je van racketsport en wil je dit spel eens uitproberen, geef je dan op voor een van de inloopsessies die we binnenkort gaan aankondigen via onze media. Een paar sportschoenen en wat luchtige kleding zijn voldoende om het eens te proberen. Het materiaal (rackets en ballen) wordt beschikbaar gesteld.

Mail adres voor meer informatie Bert Utens, racketsport@westa.nl

Kennismaken met Pickleball, locatie Thornerweg 5 te Wessem:

  • donderdag 26 september vrije inloop van 19.00 – 20.00 uur
  • vrijdag 27 september vrije inloop van 15.30 – 16.30 uur
  • zondag 29 september vrije inloop van 11.00 – 12.00 uur
  • maandag 30 september vrije inloop van 14.00 – 15.00 uur